2019-03-12

ДТЕК Нафтогаз переміг у першому відкритому аукціоні на нафтогазову ділянку

ТОВ «Нафтогазсистеми (входить до портфелю активів ДТЕК Нафтогаз), 6 березня 2019 р. виграло аукціон Державної служби геології та надр України на придбання спеціального дозволу на користування надрами Світанково-Логівської ділянки (Харківська область). Це перший в Україні аукціон, який проводився онлайн через систему Prozorro.Sale. Компанія придбала спецдозвіл за 85 млн грн, що на 384% більше стартової вартості ліцензії та є абсолютним рекордом для України.

Світанково-Логівська ділянка знаходиться на території Чугуївського, Зміївського та Харківського районів Харківської області. Її площа складає 197,5 кв. км. Вид корисних копалин: нафта, природний газ, газовий конденсат. Вид користування надрами: геологічне дослідження нафтогазоносних надр з наступним видобутком (промислова розробка родовищ). Строк, на який надається дозвіл, складає 20 років.

Ігор Щуров, генеральний директор ДТЕК Нафтогаз: «Запуск публічних онлайн аукціонів є надзвичайно важливим результатом багаторічних реформ у газовидобувній галузі. Завдяки абсолютно прозорій процедурі та в умовах чесної конкурентної боротьби, сьогодні нам вдалося придбати спеціальний дозвіл на ділянку, яку ми вивчали спільно з галузевими науковими інститутами протягом останніх 3-4 років. Цей крок є логічним продовженням розвитку нашого бізнесу  в Харківській області. У найближчі роки ми плануємо інвестувати понад 300 млн грн у геологорозвідувальні роботи, пошукове буріння та будівництво наземної інфраструктури. У випадку відкриття родовища, додаткові інвестиції у розвиток та освоєння його запасів складуть сумарно близько 1 млрд грн, що дозволить нам збільшити свій внесок у енергетичну безпеку України».