2019-01-15

ДТЕК Нафтогаз добув 1,64 млрд куб м газу в 2018 році

У 2018 році ДТЕК Нафтогаз добув 1 648,5 млн куб м природного газу, що перевищує запланований рівень на 50 млн куб м. Видобуток газового конденсату склала 51,5 тис т. Про це повідомили в компанії.

Цільові обсяги видобутку були перевиконані завдяки реалізації програми буріння на Семиренківському родовищі, в рамках якої були пробурені свердловини №25 і №61.

Також в ДТЕК Нафтогаз фіналізували масштабний інвестиційний проект з будівництва пропанового-холодильної установки, яка була введена в експлуатацію на Олефіровской УППГ в вересні 2018 г.

Крім того, були виконані капітальні ремонти з проведенням заходів з інтенсифікації видобутку на діючому фонді свердловин, а також облаштовано та введено в експлуатацію компресора утилізації газів стабілізації конденсату на Олефіровской УППГ і Семиренківському УКПГ, які дозволяють значно збільшити екологічність процесу видобутку вуглеводнів.

Ігор Щуров, генеральний директор ДТЕК Нафтогаз: «У 2018 р ми підтвердили свій історичний максимум завдяки підвищенню ефективності роботи з діючим фондом і впровадженню сучасних технологій - за рахунок інновацій нам вдалося додатково добути 100 млн куб. м газу. Важливо відзначити, що за останній рік відбулося істотне поліпшення регуляторного середовища, яке посприяло перегляду інвестиційних програм і ми плануємо збільшення обсягів буріння для відновлення попередньої динаміки видобутку вже з 2020 г. Також наша компанія планує продовжити реалізацію масштабних інфраструктурних проектів та системне впровадження інноваційних рішень, спрямованих на збільшення обсягів видобутку вуглеводнів ».