2018-10-11

ДП «Укрнаукагеоцентр» НАК «Надра України» розпочинає співпрацю з білоруськими колегами

З чотириденним робочим візитом генеральний директор ДП «Укрнаукагеоцентр» Петро Голуб, а також його заступник та головний геолог департаменту, на запрошення білоруських колег, побували на підприємствах нафтогазового комплексу та геологічної галузі Білорусії. Зокрема, українська сторона відвідала Білоруський науково-дослідний та проектний інститут нафти виробничого об’єднання «Білорусьнафта» в Гомелі, республіканське унітарне підприємство «Науково-виробничий центр по геології» в Мінську та інші геологічні організації та установи.

Під час візиту наші спеціалісти ознайомилися з технічним оснащенням підприємств у сфері геологорозвідувальних, бурових та видобувних робіт. Вивчили досвід білоруських колег у застосуванні нових методик та комп’ютерних програм при проведенні пошуково-розвідувальних робіт на традиційні поклади нафти і газу в умовах значної розвіданості регіону та виснаження діючих родовищ, а також проведенні геологорозвідувальних робіт, що спрямовані на пошуки і розвідку нетрадиційних покладів вуглеводнів.

Білоруським колегам делегація ДП «Укрнаукагеоцентр» представила можливості підприємств, що входять до складу Національної акціонерної компанії «Надра України», розповіла про ліцензії на користування надрами, яким володіє Компанія, про технічний потенціал та перспективи геологорозвідувальних робіт на території України.

Сторони детально обговорили можливості використання наукового потенціалу та методичних напрацювань ДП «Укрнаукагеоцентр» для участі в спільних проектах при проведенні геологорозвідувальних та видобувних робіт на площах та родовищах України. За результатами візиту було прийнято спільне рішення про необхідність розробки стратегії співпраці та підписання відповідного меморандуму.