2018-02-26

ДП «СхідГЗК» забезпечує розробку одного з найбільших уранових родовищ у Європі

Співробітники Новокостянтинівської шахти (входить до складу ДП "СхідГЗК") показали процес видобутку уранової руди делегації Міненерговугілля на чолі з в.о. державного секретаря Міністерства Юлією Підкоморною та Голові Державної інспекції ядерного регулювання України Григорію Плачкову.

З цією метою було здійснено спуск у шахту на горизонт - 300 м, де відбулось ознайомлення з підземними гірничими потужностями та процесомвидобутку уранової руди.

Після підйому із шахти члени делегації оглянули поверхневий комплекс та процеси навантаження руди і очистки шахтних вод.

«Шахтарі, які працюють на глибині 300 м, - свого роду бійці, які забезпечують енергобезпеку нашої країни. Хочу зазначити, що Міністерство піклується про дотримання соціальних гарантій та безпеку працюючих», - зазначила Юлія Підкоморна.

У свою чергу генеральний директор ДП "СхідГЗК" Олександр Сорокін повідомив: “Ми здійснюємо заходи із забезпечення соціального захисту та мотивації персоналу. Протягом минулого року двічі було підвищено заробітну плату працівникам підприємства, що склало 26% у порівнянні із заробітною платою працівників у 2016 році, а також заплановане істотне підвищення тарифних ставок та посадових окладів працівників з 1 березня поточного року”.

Довідково: Новокостянтинівське родовище було відкрите в 1975 році за методикою, розробленою під час відкриття Ватутінського родовища силами Кіровської геологорозвідувальної експедиції.

Із 1984 року розпочався активний період спорудження шахти та забезпечення виконання розвідувальних і гірничо-капітальних робіт, які виконувалися запланованими темпами до початку 90-х років минулого сторіччя, коли в Україні було прийнято мораторій на розвиток атомної енергетики.