2017-07-07

ДП «Центрукргеологія» пробурило перші 4 із 80 майбутніх свердловин

 З 27 червня 2017 року бурова партія дочірнього підприємства «Центрукргеологія» на виконання договірних робіт розпочала буріння свердловин на Бірзулівському родовищі розсипних титанових руд.

— Ми проводимо буріння на Бірзулівському родовищі, що в Новомиргородському районі Кіровоградської області. На сьогодні пробурили 4 свердловини загальною глибиною 253 метри. Тобто, глибина кожної складає 50-70 метрів, — розповідає директор ДП «Центрукргеологія» Сергій Левченко.

Також він зазначив, що після детальної геологічної розвідки родовища, якщо підтвердиться очікуваний приріст запасів високоякісних розсипних титанових руд та успішно пройде їх захист в Державній комісії України по запасах корисних копалин, можна буде говорити про наступний етап – дослідно-промислову розробку руди.

ДП «Центрукргеологія» показує позитивну динаміку та виходить на рівень беззбиткової діяльності. Так, підприємство підписало декілька договорів на виконання геологорозвідувальних робіт у 2017-2018 роках та зменшило заборгованість із виплати заробітної плати на понад 373 тисячі гривень. Повне погашення заборгованості планується до 01 жовтня 2017 року.