2019-12-04

Для залучення інвесторів проведуть road-show у Лондоні

Наступного тижня робоча група Держгеонадр за підтримки ЄБРР проведе презентацію можливостей для потенційних інвесторів у Лондоні (Великобританія). Захід заплановано на 11 грудня. У складі української делегації — голова Державної служби геології та надр Роман Опімах, заступник Міністра енергетики Сергій Масліченко, член правління Sela Energy XXI Мілєнко Чімич, голова енергетичних проектів CMS Cameron McKenna Nabarro Olswang Віталій Радченко.

«Презентація стосуватиметься трьох ділянок, виставлених на конкурс за Угодою про розподіл продукції — Охтирської, Грунівської та Ічнянської. Ми зустрінемося із представниками іноземних компаній, інвестиційних фондів, дипломатичних установ та іноземних торгових місій. Мета заходу — залучити якогомога більше потенційних інвесторів і сприяти зростанню інвестиційного інтересу до України з боку міжнародної бізнес-спільноти», — пояснив Роман Опімах.

За словами очільника Держгеонадр, такі road-show мають забезпечити ефективну промоцію зазначених площ і стануть важливим кроком у створенні позитивного інвестиційного іміджу України.

«Щоб розвивати країну – треба розвивати економіку. А це неможливо без залучення інвестицій. Це завжди поштовх до розвитку, створюються нові робочі місця, підвищується зарплата, росте ВВП. Залучення інвестицій – один із критичних факторів для успішного розвитку країни. Ми не в тій ситуації, щоб сидіти і чекати поки інвестор прийде сам, ми мусимо зацікавити його», — сказав Роман Опімах.

Нагадаємо, Роман Опімах назвав залучення інвестицій у видобування та забезпечення прозорого механізму видачі спецдозволів ключовими пріоритетами на найближчий період роботи.