2017-04-25

Держкомісії по запасах України та Китаю будуть класифікувати корисні копалини для ООН

Українська та китайська сторони спільно працюватимуть над удосконаленням міжнародної класифікації запасів корисних копалин. Такої домовленості досягли у рамках підписання меморандуму про співпрацю між Державною службою геології та надр України, Державною комісією по запасах України та Центром оцінки запасів і ресурсів корисних копалин Міністерства земель і ресурсів Китайської народної республіки. Зазначимо, йдеться про класифікацію запасів і ресурсів корисних копалин двох країн у співставленні з рамковою класифікацією Організації Об’єднаних Націй та міжнародними системами управління мінеральними ресурсами.

У рамках меморандуму українська та китайська сторони обміняються досвідом щодо оптимізації національних класифікацій двох країни. «Розвиток мінерально-сировинної бази України є запорукою для її сталого економічного розвитку. Тому належний облік та раціональне використання наявної ресурсної бази – одне з головних завдань Держгеонадр. Співпрацю з Китаєм ми вважаємо перспективною і важливою для обох сторін. Також це створення фундаменту для майбутніх спільних проектів», – коментує зустріч керівник Держгеонадр Микола Бояркін.

Генеральний директор Центру оцінки запасів і ресурсів корисних копалин Міністерства земель і ресурсів Китаю Чжан Давеі висловив свою подяку українській стороні за початок співпраці та організацію зустрічі.

У свою чергу голова Держкомісії по запасах корисних копалин України Георгій Рудько зазначив, що тривимірна система рамкової класифікації ООН-97 успішно введена в Україні і практично використовується при геолого-економічній оцінці родовищ. Зараз Україна переходить до рамкової класифікації ООН-2009.