2017-02-17

Держгеонадра відмовляється від паперового документообігу

Державна служба геології та надр України з метою оперативного інформування припиняє розсилати паперові версії наказів, уся ця інформація відтепер буде лише у електронному форматі на офіційних інтернет-ресурсах. Зазначимо, накази Держгеонадр щодо спеціальних дозволів на користування надрами завжди є у вільному доступі на сайтах Служби та ДНВП «Геоінформ України». Інформація щодо наказів завжди є актуальною та оновлюється впродовж п’яти днів з дня їхнього затвердження. Нагадаємо, на внутрішній електронний документообіг Служба перейшла ще минулого року.

Держгеонадра з метою організації оперативного контролю та нагляду постійно інформує про нові рішення щодо надання, видачі дублікату, переоформлення, внесення змін, продовження строку дії, зупинення, поновлення дії та анулювання цих спеціальних дозволів на користування надрами. Однак тепер ця інформація буде виключно у електронному форматі. 

 «Раніше інформацію про ці накази ми розсилали у паперовому форматі щоразу в близько 40 установ – це у  всі обласні ради, Держекоінспекцію, Держкомісію по запасах корисних копалин, Держпраці, Державну фіскальну службу. Тепер ми припиняємо цю згубну практику паперових розсилок. Паперовий документообіг – недосконалий, бо є людський фактор: загубили, не внесли в реєстр тощо. Окрім цього, такий документообіг далеко неоперативний. А інформація у електронному вигляді – це швидше, доступніше та оперативніше. Ми оновлюємо цю інформацію не пізніше п’яти робочих днів з дня затвердження наказів, згідно з вимогами закону «Про доступ до публічної інформації», – зазначив керівник Держгеонадр Микола Бояркін.

Усі накази (з додатками) Держгеонадр щодо спеціальних дозволів на користування надрами розміщені у підрозділі «Накази Держгеонадр» розділу «Нормативно-правові акти» на офіційному веб-сайті. Відомості щодо наявності та чинності спецдозволів розміщені у відкритому доступі на веб-сайті ДНВП «Геоінформ України» в підрозділі «Спеціальні дозволи на користування надрами» розділу «Надрокористувачам». Тому з метою отримання інформації щодо рішень Держгеонадр та чинності спецдозволів на користування надрами просимо користуватися електронними інформаційними ресурсами. Про ці зміни вже повідомлені усі інстанції, які раніше отримували від Держгеонадра паперові розсилки.

Нагадаємо, у 2016 році Держгеонадра запустила внутрішній електронний документообіг. Впровадження нової системи зберігання та передачі інформації спростило роботу установи, дозволило максимально зменшити паперовий документообіг та пришвидшило виконання урядових доручень. Окрім цього, торік Служба почала працювати за принципом «Єдиного вікна».