2018-05-11

Держгеонадра погодили більше 2000 дозволів на водокористування

Станом на початок травня поточного року, Департамент геології Державної служби геології та надр України розглянув матеріали, які надійшли від водокористувачів, та надав висновки Держводагенству щодо видачі більше як 2000 дозволів на спеціальне водокористування.

«Департамент геології в тиждень видає по 150 висновків для подальшого опрацювання Держводагенства. Дані висновки надаються за заявками водокористувачів, які хочуть отримати дозвіл на спецводокористування. У 15-ти денний термін Держгеонадра надають висновок щодо отримання такого дозволу згідно прописаного законодаства, звичайно, якщо заявка відповідає всім формальним вимогам. Станом на сьогодні, ми розглянули більше 2000 пакетів документів. Тобто, за І квартал 2018 року майже 1500 пакетів документів, за квітень-травень – 600 пакетів документів», - заявив Сергій Сліпко в.о. директора Департаменту геології Державної служби геології та надр України

Також, Департамент геології за перші три місяці поточного року розглянув 10 проектів робіт на землях водного фонду на яких можуть проводитися роботи, пов'язані з будівництвом гідротехнічних, лінійних та гідрометричних споруд, поглибленням дна для судноплавства, видобуванням корисних копалин.

Що стосується погоджень на встановлення меж зони санітарної охорони водозабору, то за І квартал цього року Держгоенадра розглянули 21 проект на встанолення таких зон, відповідно до статті 93 Водного кодексу України. В даній статті вказано, що з метою охорони водних об'єктів у районах забору води для централізованого водопостачання населення, лікувальних і оздоровчих потреб встановлюються зони санітарної охорони, які поділяються на пояси особливого режиму.

Нагадаємо, Уряд вніс зміни до Порядку видачі дозволів на спеціальне водокористування. Це передбачено постановою Кабінету Міністрів № 1091 від 13 грудня 2017 р. Більше за посиланням: https://www.kmu.gov.ua/ua/news/uryad-vnis-zmini-do-poryadku-vidachi-dozvoliv-na-specialne-vodokoristuvannya

Довідково.

Розгляд матеріалів водокористувачів та підготовка пропозицій з надання висновку щодо можливості видачі дозволу на спеціальне водокористування здійснюється Департаментом геології Державної служби геології та надр України відповідно до статті 49 Водного кодексу України.

Спеціальне водокористування є платним та здійснюється на підставі дозволу на спеціальне водокористування. Дозвіл на спеціальне водокористування видається територіальними органами центрального органу виконавчої влади, що реалізує державну політику у сфері розвитку водного господарства.