2017-10-31

Держгеонадра планують перейти на ProZorro.Sale

30 жовтня представники Держгеонадр на чолі з т.в.о. Голови відомства Олегом Кирилюком провели робочу зустріч з керівником кращого антикорупційного стартапу світу ProZorro.Sale Олексієм Соболєвим та юристом Асоціації видобувних компаній Артемом Петренко.

Керівництво Держгеонадр ініціювало зустріч з представниками ProZorro.Sale для налагодження ефективного та прозорого діалогу між державними органом та покупцями під час аукціонів з продажу спеціальних дозволів на право користування надрами, які проводить Державна служба геології та надр України. Як зазначив керівник Держгеонадр, систему торгів  треба змінювати для задоволення потреб потенційних надрокористуачів.

«Як керівник, я вважаю, що систему торгів треба однозначно змінювати. На зустрічі з ProZorro ми обговорили можливу співпрацю. Вже за 3 тижні будуть перші напрацювання. З метою спрощення і прозорості проведення аукціонів, Держгеонадра будуть ініціювати внесення змін до постанови Уряду. Тобто, до наступного аукціону, який відбудеться у грудні, вже буде зрозуміло яким чином ми будемо проводити аукціони» - зазначив т.в.о. Голови Держгеонадр Олег Кирилюк. 

Також керівник Служби повідомив, що електронний формат дасть можливість залучити максимальну кількість учасників. Будь-який користувач мережі Інтернет матиме можливість спостерігати за процесом розпорядження надрами, які є власністю українського народу.

Нагадаємо, Державна служба геології та надр України (Держгеонадра) є центральним органом виконавчої влади, діяльність якого спрямовується і координується Кабінетом Міністрів України через Міністра екології та природних ресурсів і який реалізує державну політику у сфері геологічного вивчення та раціонального використання надр.

З 25 травня 2017 року тимчасово виконуючий обов’язки Голови Державної служби геології та надр України Кирилюк Олег Васильович.