2020-04-02

Держгеонадра опублікувала оновлений графік проведення аукціонів на рік

Протягом року Державна служба геології та надр України проведе шість електронних торгів, перший із яких відбудеться 16 квітня — по дванадцяти об‘єктах із мінеральними, лікувальними, столовими водами, пісковиками, піском, вапняком, глиною, молібденовими рудами. А на початку квітня регулятор запропонує надрокористувачам 18 нових ділянок по різних видах корисних копалин, у тому числі вуглеводневі родовища, родовища із металічними корисними копалинами, підземними водами, глиною, пісковиками тощо.

«Залучення інвестицій у розробку українських надр є пріоритетним завданням роботи Держгеонадр: це стимулюватиме позитивну динаміку розвитку галузі, створення робочих місць і зростання рівня життя населення безпосередньо на місцях розробки родовищ. Крім того, інвестиційна привабливість видобувного сектору дозволить збільшити надходження у бюджет України. Водночас, ми приділяємо значну увагу питанню виконання інвесторами своїх зобов‘язань і працюємо над тим, аби забезпечити чіткі і прозорі правила взаємодії держави та бізнесу», — заявив голова Служби Роман Опімах.

Він нагадав, що будь-хто може ініціювати об‘єкт із Інвестиційного атласу на аукціон, або номінувати свою ділянку, якщо її немає у переліку пропозицій Держгеонадр. «16 квітня вперше в історії роботи Державної служби геології та надр на торгах будуть представлені площі, які надрокористувачі номінували самостійно», — повідомив він. 

Наступні інвестиційні пропозиції будуть виставлені на аукціони у квітні, червні, вересні та листопаді. Таким чином, регулятор планує проведення відкритих електронних торгів що два місяці. Лоти розміщуватимуть у системі ProZorro.Продажі на 90 днів для вуглеводневих родовищ, та на 50 днів для родовищ із іншими корисними копалинами. Якщо претенденти на участь у торгах по окремих об‘єктах будуть відсутні, — лоти розміщуватимуть повторно на 30 днів із дисконтом 50% від початкової вартості. 

Станом на сьогодні до Держгеонадр уже надійшло 58 заявок на участь у відкритих електронних аукціонах.