2021-01-14

Debswana анулює контракт на 1,3 млрд доларів по продовженню життя рудника Jwaneng

Як повідомляє Rough & Polished, Debswana Mining Company, що належить De Beers і уряду Ботсвани, розірвала контракт на 1,3 мільярда доларів з підрозділом австралійської компанії Thiess на продовження терміну експлуатації алмазного рудника Jwaneng.

Відтепер Debswana здійснюватиме проєкт розширення рудника, відомий як Cut 9, власними силами. Причини розірвання контракту не наводяться.

«Робота на Cut 9 перейде в режим видобутку корисних копалин власником проєкту, при цьому деякі ключові послуги та ресурси, такі як робоча сила, будуть надаватися підрядниками / постачальниками послуг руднику Jwaneng», - наводить агентство слова керівника управління Debswana з корпоративних зв'язків Рейчел Мотібацели (Rachel Mothibatsela).

Очікується, що дев'ятирічний проект Cut 9 продовжить життя рудника до 2035 року, при цьому буде видобуто близько 53 млн каратів алмазів. Згаданий вище контракт був укладений з фірмою Majwe Mining, 70 % акцій якої належить компанії Thiess.

На операції Debswana вплинула пандемія COVID-19 - за перші дев'ять місяців 2020 роки її виробництво впало на 29 %, до 12,3 млн каратів.