2018-08-01

Дебіт свердловини, поверненої після розірвання договору про СД з ТОВ «Карпатигаз», збільшено у 5 разів

АТ «Укргазвидобування» активно нарощує видобуток блакитного палива на свердловинах, повернених після розірвання Стокгольмським арбітражем договору про спільну діяльність (СД) з ТОВ «Карпатигаз» та Misen Enterprises AB.

Зокрема, після проведення операцій з інтенсифікації видобутку було у п’ять разів збільшено добовий дебіт однієї зі свердловин Східно-Полтавського газоконденсатного родовища – до 100 тис. куб. м.

Загалом після повернення виробничих потужностей від ТОВ «Карпатигаз» до кінця 2019 року планується додатково збільшити обсяг реалізації газу для населення на понад 300 млн куб. м завдяки проведенню робіт з інтенсифікації видобутку, бурінню нових свердловин, будівництву 5 ДКС (дожимних компресорних станцій).

Нагадаємо, що з 2015 року УГВ послідовно здійснює курс щодо розірвання договорів про спільну діяльність, які систематично порушувалися операторами таких договорів. Договір про СД з ТОВ «Карпатигаз» та Misen Enterprises AB, який розірвано Стокгольмським арбітражем, повернув УГВ можливість повноцінно користуватися найбільшою кількістю власних свердловин з-поміж усіх договорів про спільну діяльність.