2021-04-02

Cub Energy провела підрахунок запасів на своїх активах в Україні

Видобувна компанія Cub Energy, яка має активи в Україні (ТОВ «Куб-Газ» з часткою власності - 35%, «Тисагаз» - 100%), провела оцінку запасів вуглеводнів, станом на 31 грудня 2020р. Підрахунок запасів здійснено компанією Ryder Scott Petroleum Consultants - незалежним кваліфікованим оцінювачем запасів та аудитором.

Русько-Комарівське родовище, яке розробляється дочірньою компанією ТОВ «Тисагаз», не підлягало звіту про запаси в 2020р, оскільки компанія ще не розпочала комерційний видобутку в рамках нового проекту з виробництва електроенергії, за допомогою газу який буде видобуватися на родовищі. Компанія розраховує переглянути оцінку запасів Русько-Комарівського родовища у 2021р. 

Патрік МакГрат - тимчасовий генеральний директор компанії Cub Energy, заявив: «Припущення щодо ціни на природний газ у звіті про запаси 2020р були приблизно на 15% -20% нижчими від прогнозів Світового банку на той самий період, що негативно позначилося на результатах 2020р. Однак на сьогоднішній день у 2021р компанія розуміє, що ціна на природний газ в Україні виросла до рівня $5-6/Mcf ($175 – 210 тис куб м). Окрім того, компанія сподівається, що Русько-Комарівське родовище буде переглянуто до категорії запасів в 2021р після відновлення родовища».

Усі оцінки були підготовлені у відповідності до Канадського довідника з оцінки запасів нафти і газу (COGE Handbook), та відповідають Національному документу канадських адміністративних цінних паперів за стандартами розкриття інформації щодо нафтогазової діяльності (NI 51-101).