2019-07-11

Cadogan Petroleum заявила про намір ще 20 років інвестувати у розробку нафтогазових родовищ на Львівщині

Як повідомила прес-служба Cadogan Petroleum GEOnews.com.ua , незалежна британська нафтогазова компанія, яка 13 років веде свою діяльність в Україні, після завершення геологічного вивчення та повного виконання ліцензійної програми робіт Монастирецької ліцензійної площі подала заявку на отримання спецдозволу на видобування Блажівського нафтового родовища, що в Старосамбірському районі, терміном на 20 років.  

ТОВ «Юсенко Надра», що входить у групу Cadogan Petroleum, подала заявку до Державної служби геології і надр України майже за п’ять місяців до завершення дії попереднього спецдозволу на  розробку родовища. Пакет документів, що був поданий, включає затверджений звіт Державної комісії України щодо запасів корисних копалин та висновок ОВД від Міністерства екології.  

«Це важливий крок до стабілізації майбутнього нашої компанії в Україні. Ми подали заявку набагато раніше терміну, щоб отримати достатньо часу для переходу між спецдозволами від розвідки до видобутку вуглеводнів», – прокоментував Гвідо Мікелотті, генеральний директор Cadogan Petroleum.

Додамо, що видобуток з чотирьох свердловин Монастирецької ділянки складає близько 460 барелів нафти.

«Львівщина сприятлива для інвестицій і має значні перспективи. Наша компанія застосовує сучасні технологічні методики у виробничому процесі, що дозволяє істотно покращувати результати та нарощувати видобуток, і це одне з ключових досягнень Cadogan Petroleum, – зазначив Андрій Білий, генеральний директор київського офісу Cadogan Petroleum. – Більш широке застосування новітніх технологій дозволить Україні бути не лише імпортером, а й стати експортером вуглеводневої продукції».