2018-07-11

Burisma Group збільшує ефективність свердловин

Burisma Group завершує роботи з будівництва нового газопроводу Водяне-Журавлина, що дозволить збільшити продуктивність свердловин на Водянівському родовищі. Довжина газопроводу складе більше 9,5 км з пропускною спроможністю близько 3 млн. кубометрів газу на добу.

З метою підвищення ефективності діяльності і збільшення дебіту свердловин компанії Burisma Group продовжують реалізовувати програми інтенсифікації. З початку 2018 року успішні операції з гідророзриву пласта були проведені на свердловинах №4 і №10 на Рокитнянському родовищі, і на свердловині №2 на Бориславському родовищі.

«Цього року успішно було проведено три операції з гідророзриву пласта. Це дозволило збільшити добове надходження на цих свердловинах в кілька разів.  До кінця року Група планує реалізувати ще чотири операції з гідророзриву пласта на своїх ділянках. Також була проведена кислотна обробка свердловини №4 на Водянівському родовищі, результатом стало збільшення добового дебіту свердловини з 70 тис. до 260 тис. кубометрів вуглевднів», – зазначив CEO Burisma Group Тарас Бурдейний.

З метою підвищення рентабельності діяльності Група придбала нове обладнання – колтюбингову установку виробництва NOV Hydra Rig.

«Це дає нам абсолютну незалежність у виконанні робіт з інтенсифікації, освоєння, буріння та капремонту свердловин. Обсяг інвестицій в обладнання становить понад 100 млн. грн», – повідомив Тарас Бурдейний.