2018-06-13

Burisma Group взяла участь у брифінгу американського дипломата Джона Гербста

Міжнародна енергетична група Burisma в особі радника Ради директорів команії пана Вадима Пожарського взяла участь у «Брифінгу щодо України: аналіз і коментарі; свіжі новини з Вашингтона, Брюсселя, Києва» для української бізнес спільноти посла США в Україні (2003-2006) і директора Євразійського центру ім. Діну Патричі при Атлантичній Раді США пана Джона Гербста, що відбувся за підтримки Американо-Української Ділової Ради та її Президента пана Моргана Вільямса.

Зокрема, Посол Джон Гербст розповів про останні зміни в зовнішній політиці США і ЄС щодо України; продовження санкцій проти РФ; слабкість американської зовнішньої політики за останні 10 років; можливі терміни завершення військового конфлікту в Україні; чи варто Україні очікувати продовження програми МВФ і майбутнє ціни на газ для України.

Він також поділився власним баченням щодо ситуації з «Північним потоком-2», яке він раніше представив на III Щорічному Міжнародному Форумі з Енергетичної Безпеки в Європі (Energy Security for the Future), організованому Burisma Group за партнерства Фонду Князя Монако Альбера II і Фонду Олександра Кваснєвського Amicus Europae в Монако. На думку Посла Гербста, «Північний потік-2» навряд чи буде реалізований через санкції США, що торкнуться багатьох компаній з США, Європи та Росії.

Особливу увагу на брифінгу було приділено питанням внутрішньої політики України, енергетичної безпеки та забезпечення України природним газом власного видобутку. Пан Гербст окремо відмітив успіхи країни з реформування енергетичної галузі, послідовної дерегуляції бізнес-процесів у газовій сфері та повільне, але поступове реформування судової системи.

«Burisma Group тісно співпрацює з провідними американськими нафтогазовими сервісними компаніями, регулярно оновлюючи бурової флот і впроваджуючи останні технології з США. Формат неформальних зустрічей бізнесу і політиків допомагає українським компаніям краще зрозуміти і прораховувати ризики роботи на міжнародних ринках. Водночас, важливо щоб компанії, що працюють в Україні, мали змогу доносити міжнародному співтовариству інформацію щодо процесів і умов ведення бізнесу в країні в реальному часі», зауважив радник Ради директорів Burisma Group Вадим Пожарський.

Американо-Українська Ділова Рада (USUBC) –  це найбільше об’єднання ділових кіл, що інвестують в Україну, і найвпливовіша «українська» бізнес-асоціація за межами України, офіс якої знаходиться в США. USUBC об’єднує 100 найбільших інвесторів в економіку України. Формат традиційних круглих столів off-the-record з провідними політиками США і України – це унікальна можливість для представників іноземних компаній, що працюють в Україні, і компаній з іноземними інвестиціями донести уряду США інформацію про бізнес-середовище в Україні і найбільш актуальні питаня ведення бізнесу.