2018-06-25

Burisma Group вийшла в лідери з видобутку нафти і газового конденсату

Операційні компанії Burisma Group збільшили видобуток нафти і газового конденсату до 10 тис. кубометрів на місяць. Це дозволило зайняти перше місце за обсягами видобутку нафти і конденсату серед приватних нафтогазовидобувних компаній України за підсумками травня. Про це заявив СЕО Burisma Group, прогнозуючи річний результат видобутку нафти і газового конденсату на рівні понад 100 тис. тонн.

«На початку року ми ввели в експлуатацію свердловину №2 на Південно-Бориславській площі, отримавши хороші показники видобутку нафти. Також ми маємо 250%-ве збільшення видобутку газового конденсату на Карайкозівському родовищі – до 180 тонн на добу», – прокоментував результати СЕО Burisma Group Тарас Бурдейний. Цього року планується продовжити облаштування і видобуток нафти і газового конденсату на Південно-Бориславській площі, де P2-резерви нафти і конденсату становлять понад 8 млн тонн.

За даними Міненерго в січні-березні 2018 року приватні компанії збільшили видобуток нафти на 5,3%. Так, найбільший приватний виробник нафти «Полтавська газонафтова компанія» збільшила виробництво на 21,5% до 6,7 тис. тонн. Також приватні компанії збільшили виробництво конденсату на 8% до 58,6 тис. тонн.

У першому кварталі компанія «Укрнафтобуріння» збільшила видобуток до 10,3 тис. тонн або на 61%, група компаній «Гео-Альянс» – на 6,6% до 8,1 тис. тонн. Компанія «Нафтогазвидобування» («ДТЕК Нафтогаз») знизила виробництво газового конденсату на 10,9% до 12,7 тис. тонн. Виробництво конденсату Burisma Group був на рівні 10 тис. тонн.