2018-08-17

Burisma Group відкрила нове родовище газу в Харківській області

Запаси і ресурси газу в межах Пегедівської площі можуть скласти понад 7 000 млн кубометрів.

В результаті проведених геологорозвідувальних робіт Burisma Group відкрила нове родовище газу в Харківській області – на Веселковій структурі Пегедівської площі, повідомила компанія.

В результаті проведення попереднього підрахунку на етапі геологічного вивчення запаси і ресурси газу в межах Пегедівської площі можуть скласти понад 7 000 млн куб. м.

«Під час пошукового буріння в складних геологічних умовах на Веселковій структурі глибиною понад 5 000 тис. метрів свердловиною були розкриті газонасичені пласти. Під час випробування свердловини було отримано промислові добові дебіти – понад 200 тис. кубометрів газу», – повідомив Тарас Бурдейний, CEO Burisma Group.

Свердловина пробурена до глибини 5 400 м і зупинена в фундаменті, що сформовано гранітними породами. В процесі буріння розкрито 7 газоносних і газонасичених інтервалів у візейських і серпухівських відкладеннях нижнього карбону із загальною потужністю продуктивних пластів близько 60 м.

Встановлена газоносність Веселкової структури підтвердила попередні оптимістичні прогнози по перспективності всього комплексу локальних об’єктів на території Пегедовської площі.

У зв’язку з цим, з метою підготовки до промислового буріння, в даний час ведуться роботи з комплексної переобробки і переінтерпретації сейсморозвідувальних матеріалів в межах Пегедівської площі, а також на суміжних ділянках, за результатами яких будуть закладатися нові пошукові свердловини.

«За результатами проведених досліджень свердловини та інтерпретації матеріалів буріння будуть проведені уточнення геологічної моделі Веселкової структури зокрема і Пегедівської площі в цілому, детальний аналіз ресурсної бази. Згодом компанією буде прийнято рішення про подальшу геологорозвідку і визначено роль нового відкриття у виробничій схемі розробки Веселкової структури і Пегедівської площі», – повідомив CEO Burisma Group.

На буріння пошукової свердловини пішло близько 8 місяців. Пегедівка стала другим родовищем газу, відкритим в Україні в 2018 році. У травні державна компанія «Укргазвидобування» оголосила про відкриття родовища в Харківській області.

За словами Тараса Бурдейного, Burisma Group докладає значних зусиль для створення нової ресурсної бази та збільшення.