2020-01-08

Burisma Group у грудні ввела в експлуатацію три нові свердловини

У грудні операційні компанії Burisma Group завершили роботи із запуску в експлуатацію свердловини №3 на Водянівському родовищі, №42 на Карайкозівському родовищі у Харківській області та №715 на Пролетарському родовищі у Дніпропетровській області.

Буріння велося безамбарним методом, верстатами SK2000 та SK3000 з повною утилізацією відходів.

«Глибина свердловини №3 на Водянівському родовищі склала понад 6000 м. Вона – одна з найглибших свердловин не лише в портфелі Burisma Group, а й серед усіх газовидобувних компаній України. Її добові показники становлять понад 250 тис. м3 газу.

Свердловина №42 на Карайкозівському родовищі перевищила наші очікування, давши 280 тис. м3 газу та 160 м3 конденсату на добу. Поки що це рекордний показник продуктивності серед свердловин цього родовища.

Від кожної нової свердловини ми очікуємо ще кращі результати», – зазначає Генеральний директор Burisma Group Тарас Бурдейний.

Крім того, наприкінці листопада група Burisma запустила ще одну свердловину №715 глибиною 3000 м на Пролетарському родовищі у Дніпропетровській області. Добові показники цієї свердловини теж перевищили очікування та становлять 110 тис. м3 газу і 18 м3 конденсату.

Всього ж у 2019 році, попри несприятливу світову кон’юнктуру на вуглеводні і вітчизняні особливості економічного розвитку, Burisma Group повністю виконала цьогорічний інвестиційний план щодо буріння нових свердловин.

«Глобальне зниження вартості енергоносіїв не вплинуло на наші плани щодо кількості буріння нових свердловин. Більш того, ми в черговий раз продемонстрували, що використання інноваційних підходів і новітнього обладнання дозволяє дотримуватися планів щодо запуску в експлуатацію нових свердловин навіть в умовах великих глибин і складних гірничо-геологічних факторів», – зазначає Тарас Бурдейний.

За результатами 2019 року операційні компанії групи пробурили 9 нових свердловин, а ще 5 свердловин знаходяться на етапі завершення робіт.