2020-01-22

Burisma Group у 2019 році сплатила державі майже 3 млрд гривень податків

«Зазначених результатів вдалося досягти завдяки підвищенню ефективності у всіх видах операційної діяльності, якісному використанню наявної ресурсної бази вуглеводнів та введенню в експлуатацію нових свердловин”, – зазначив Тарас Бурдейний, CEO Burisma Group.

Зокрема, за результатами 2019 року Burisma Group завершила буріння 14 свердловин, з яких 10 – введено в експлуатацію, а 4 – в очікуванні випробувань. У 2020 році планується буріння 15 свердловин.

За словами Тараса Бурдейного, для збільшення видобутку українського газу державі потрібно продовжити реформи у нафтогазовому секторі України.

«Важливо стимулювати розробку вітчизняних родовищ з метою збільшення видобутку українського газу. В цьому контексті варто відзначити роботу профільної Асоціації, а також законодавчі зміни щодо стимулювання розвитку та інвестицій в газовидобувну галузь України», – зауважив Тарас Бурдейний.

Пан Бурдейний також наголосив, що газовидобувні компанії є основним джерелом наповнення бюджету України, тому стимулююча фіскальна політика грає визначальну роль у розвитку підприємств сектору.

Зокрема, в 2019 році компаніями Burisma Group було сплачено до бюджетів усіх рівнів 2,9 млрд грн, з них 1,4 млрд грн становила рента з видобутку вуглеводнів. Це дозволило місцевим бюджетам отримати 71 млн грн та запланувати локальні програми розвитку на 2020 рік.