2020-02-18

Burisma Group планує буріння 15 свердловин у 2020 році

У цьому році заплановано буріння ще 15 нових свердловин на Карайкозівському, Водянівському та Ракитнянскому родовищах, на структурі Журавлина Деркачівсько-Войтенівської площі, Клубанівсько-Зубренківській площі та інших ділянках.

Наразі у процесі буріння знаходяться 4 свердловини. Крім того, проводиться інтенсифікація та капремонт на 4 свердловинах, підготовка до забурювання 3 свердловин.

Burisma Group здійснює буріння своїх свердловин новим сучасним устаткуванням, до переліку якого у минулому році додалися італійські бурові верстати Drillmec.

«Нові верстати більш ефективні та зручні, їх використання позитивно впливає на результати буріння», – пояснює директор Ради директорів Burisma Group Каріна Злочевська.

За її словами, Група постійно інвестує в іноваційні технології. Сьогодні Burisma Group володіє 20 буровими верстатами вантажністю від 112 до 680 тонн, серед яких є й найбільший у Східній і Центральній Європі сухопутний верстат SK 3000 вартістю 1 млрд грн.

Крім того, Група оперує найбільшим у країні флотом ГРП, що складається з 15 насосів загальною потужністю 25 тис. кінських сил, а також має власний колтюбинговий флот NOV Hydra Rig та володіє понад 200 одиницями спецтехніки.

Крім буріння, Burisma Group активно вкладає кошти й у наземну інфраструктуру. Зокрема, у 2020 році планується побудувати нові газопроводи, установки пропанового охолодження природного газу, реконструювати УКПГ, продовжити реалізацію проєкту будівництва установки стабілізації конденсату і поглибленого вилучення пропан-бутанової суміші (СПБТ або LPG) з природного газу.

«Попри несприятливу кон’юнктуру ринку загальна стратегія Burisma Group залишається незмінною – ми продовжуємо інвестувати  у вивчення та розробку нових ділянок для збільшення внутрішнього видобутку вуглеводнів. Наша стратегія сприяє зміцненню енергонезалежності і енергобезпеки України», зазначила Каріна Злочевська.