2019-04-25

Burisma Group отримала три перемоги в Національному конкурсі «Благодійна Україна-2018»

Асоціація благодійників України та Оргкомітет Національного конкурсу «Благодійна Україна-2018» визнали Міжнародну енергетичну групу Burisma всеукраїнським переможцем у номінації «Корпоративна благодійність». Урочиста церемонія нагородження переможців та лауреатів відбулася 16 квітня 2019 року у колонній залі Київської міської державної адміністрації. Переможці отримали спеціальну відзнаку «Ангел добра».

Окрім того, Burisma Group перемогла у регіональному конкурсі «Благодійна Харківщина-2018», посівши перше місце у номінації «Благодійність великого бізнесу». У цій же номінації компанія вже другий рік поспіль є переможцем Національного конкурсу.

Таким чином, Асоціація благодійників України та Оргкомітет Національного конкурсу «Благодійна Україна-2018» відзначили компанію Burisma Group за результатами 2018 року одразу в трьох номінаціях «Корпоративна благодійність» та «Благодійність великого бізнесу» на національному рівні, та «Благодійність великого бізнесу» у регіональному конкурсі «Благодійна Харківщина-2018».

«Це дійсно важлива подія для Burisma Group, ми неймовірно раді здобути аж три нагороди цього року. Невід’ємною частиною розвитку сучасного бізнесу є його соціальна складова. Лише за останні роки операційні компанії Burisma Group реалізували соціальних проектів більш ніж на 200 млн гривень. Разом з місцевими громадами ми зробимо нашу країну більш сучасною та комфортною для життя», – відзначила Каріна Злочевська, директор Ради директорів Burisma Group.

Цього року переможців на загальнодержавному рівні визначали у 16-тьох основних, 3-ох індивідуальних та 4-ох спеціальних номінаціях. Найбільше заявок надійшло у такі номінації: «Благодійність в соціальній сфері» – 122 заявки, «Добро починається з тебе» – 103 заявки, «Регіональна благодійність» – 89. Загалом до Організаційного комітету надійшло на реєстрацію 965 заявок з усіх регіонів України.

«Мета конкурсу: розвиток ефективного соціально-орієнтованого благодійництва, меценатства та волонтерства в Україні шляхом публічного стимулювання кращих благодійників, меценатів та волонтерів, їхніх організацій та практик. Навколо нас є багато людей, які роблять добрі справи, допомагають ближнім. Вони роблять це від чистого серця і часто не отримують навзаєм навіть простого «Дякую». Конкурс «Благодійна Україна» – прекрасний шанс вшанувати благодійників», – заявив голова Оргкомітету та президент Асоціації благодійників України Олександр Максимчук.

Головна відзнака конкурсу – «Ангел добра». Це унікальна керамічна статуетка ангела, декорована багатим національним орнаментом і оздоблена бурштином. Авторський бурштиновий «Ангел добра» – спільна розробка Асоціації «Український бурштиновий світ» та українських майстрів.

«Burisma завжди була відкритою та соціальноорієнтованою компанією, головним критерієм цього є обсяг сплачених податків до українського бюджету. Вже кілька років поспіль Група входить до числа найбільших платників податків у країні та є найбільшим платником ренти серед приватних компаній в Україні. На кошти Групи минулого року було побудовано та відремонтовано лікарні, школи, дитячі садки, спортивні клуби, автомобільні дороги та інші соціальні об’єкти в десяти населених пунктах Харківської області», – додала пані Каріна Злочевська.