2020-11-19

Будівництво на Тирниаузькому родовищі очікувано розпочнеться через півроку

Об'єкти нового виробництва на Тирниаузькому родовищі вольфрамо-молібденових руд у Кабардино-Балкарії почнуть будувати у другому кварталі 2021 року. 

Про реалізацію великого проєкту з видобутку корисних копалин йшлося під час зустрічі глави регіону Казбека Кокова з гендиректором Ельбруського гірничорудного комбінату Ігорем Ушаковим. "В ході зустрічі розглянуто питання практичної реалізації проєкту з відновлення видобутку і переробки вольфрамо-молібденових руд Тирниаузького родовища. Відповідно до документа в другому кварталі 2021 року розпочнуться заходи зі зведення будинків і споруд, облаштування дорожньої інфраструктури, запуск нового виробництва запланований на кінець 2023 року ", - йдеться в повідомленні.

Поклади молібденіту біля річки Баксан поблизу села Герхожан були виявлені в 1934 році, трохи пізніше там знайшли і вольфрам. Тирниаузскій вольфрамо-молібденовий комбінат (ТВМК) був введений в дію в 1940 році. У 1986 році комбінат реконструювали для видобутку 10 млн т руди на рік. Але з 1993 року виробництво почало скорочуватися, і в 2000-і роки комбінат став банкрутом.