2018-02-26

«Белоруснефть» почала буріння пошукової свердловини для ДТЕК Нафтогаз

Білоруські буровики приступили до буріння розвідувальної свердловини № 43 Семиренківському газоконденсатному родовищі в Україні. Будують цей об'єкт для найбільшої української приватної газодобувної компанії ДТЕК Нафтогаз. Роботи виконуються за контрактом, укладеним 14 грудня 2017 року на буріння декількох свердловин за допомогою німецького «важковаговика» Bentec вантажопідйомністю 450 т.

Це вже другий проект з надання білоруськими нафтовиками послуг глибокого буріння в Україні. Перший стартував у вересні минулого року. Тоді на Семиренківському площі на верстаті Drilmec почали будувати похило-спрямовану свердловину № 25 глибиною 5 714 м. Всього ж договором передбачено буріння 4-х свердловин.

Виведення другої установки і успішний початок буріння нової свердловини - знакова подія для підприємства «Белоруснефть». Білоруські нафтовики вважають український ринок одним з ключових в області нафтового сервісу і другим за значимістю після робіт в Російській Федерації.

Початку буріння передував комплекс підготовчих заходів і монтаж бурового верстата. У підготовці були задіяні фахівці багатьох підрозділів і організацій «Белоруснефть». Серед них - Світлогірське управління бурових робіт, вишкомонтажних управління, ТОВ «Сервіс Ойл», управління свердловинних технологій і сервісу Центрального апарату.

Монтаж на свердловині № 43 Семиренківському газоконденсатного родовища почався 24 грудня. Побували на майданчику і представники компанії Bentec GmbH. Вони інспектували операцію з підйому щогли бурової установки Bentec. Фахівці німецької компанії-виробника дали позитивну оцінку і станом самої бурової установки, і по організації монтажних робіт, процесу підйому щогли.

Бригада бурового майстра Сергія Большакова вже пробурила кілька сотень метрів свердловини № 43 Семиренківському площі. Її проектна глибина - 6 572 м.