2019-12-12

Австралійська Sundance відновлює залізорудний проект в Африці

У рудник на території Камеруну та Конго потужністю 40 млн т на рік компанія планує вкласти $6 млрд
Австралійська гірничодобувна компанія Sundance Resources планує відновити масштабний залізорудний проект на території африканських Камеруну та Конго потужністю 40 млн т на рік.

Про це повідомляє S&P Global Platts.

Sundance планує інвестувати в нього $6 млрд і створити близько 5 тис. робочих місць. Проект обіцяє забезпечити 15% ВВП Конго і 10% ВВП Камеруну.

Дозвіл на розробку родовища від уряду Камеруну компанія очікує наприкінці грудня.

За словами Айме Еммануеля Йока, керуючого партнера сінгапурської Marys Capital Investments – одного з учасників проекту, – з боку Конго заперечень немає.

Як і інший свій проект (Blocks 1 & 2 у Гвінеї), Sundance Resources розроблятиме рудник в Камеруні та Конго за участю інвесторів з Китаю. Вони забезпечать створення інфраструктури, на яку піде левова частка інвестицій.

Усю добуту тут руду планують відправляти в Піднебесну.

Техніко-економічні обгрунтування проекту були зроблені ще 2012 році. Однак його  тимчасово зупинили через подальше падіння цін на сировинні товари і затримки узгодження з владою Конго і Камеруну.

Підвищення цін на залізну руду в 2019 році сигналізувало компанії про відмінний ринок високоякісної руди, яка допоможе скоротити викиди від виробництва сталі, а отже, поліпшить перспективи проекту Sundance.