2014-02-28

Андрій Мохник очолив Міністерство екології та природних ресурсів України

Міністром екології та природних ресурсів України призначено Андрія Мохника.

За інформацією офіційного веб-сайту Мінприроди та Вікіпедії, пан Мохник народився 15 червня 1972 року в м. Липовець (Вінницька область).

Заступник голови Всеукраїнського об'єднання «Свобода» з політичних питань, член Політради Всеукраїнського об'єднання «Свобода». До вересня 2010 року був головою Київської міської організації ВО «Свобода». Депутат Київської обласної ради (2010–2012). Народний депутат України 7-го скликання від Всеукраїнського об'єднання «Свобода».

На виборах народних депутатів України 28 жовтня 2012 року був обраний до Верховної Ради. У парламенті став головою підкомітету з питань організації та діяльності органів юстиції і виконавчої служби Комітету з питань правової політики та заступником голови фракції. Також є членом Виконавчого комітету Національної парламентської групи в Міжпарламентському Союзі.

Освіта вища. У 1994 році закінчив Київський інженерно-будівельний інститут за фахом інженер-будівельник, а у 2011 році — Київський національний університет імені Тараса Шевченка за фахом «юрист». Закінчив аспірантуру за напрямком «Історія України».

Працював виконробом, інженером у науково-дослідному інституті. Певний час працював у системі Міністерства освіти України.

Нагадуємо, що Верховна Рада України 27 лютого 2014 року своїм рішенням призначила Арсенія Яценюка Прем’єр-міністром України. За це проголосував 371 народний депутат.

Разом з цим Парламент призначив склад Кабінету Міністрів України. «За» проголосував 331 народний депутат.

GEOnews.com.ua