2017-02-23

15 компаній претендує на участь у першому аукціоні 2017 року

Державна служба геології та надр України завершила прийом заявок на участь в першому аукціоні з продажу спеціальних дозволів на користування надрами в 2017 році. На ці торги виставлено ділянки з підземними водами, пісковиками, базальтами, гранітами та глинами. Загалом 15 компаній претендує на участь в торгах. Аукціонний комітет вже прийняв рішення щодо допущення двох компаній до аукціону з продажу спецдозволів. Остаточна кількість учасників буде визначена по завершені цих засідань. Нагадаємо, перший цьогорічний аукціон відбудеться 30 березня. Це будуть вже другі торги за новими правилами.

Наразі члени аукціонного комітету вже прийняли рішення про допущення до торгів двох компаній, а саме ТОВ «Костопільбазальтінвест» та ТОВ «Ресурснадра». На наступних чотирьох засіданнях прийматимуть рішення про допущення інших претендентів на участь в аукціоні з продажу спецдозволів на користування надрами.

«Ми завершили прийом документів на перший в цьому році аукціон. Цього разу на торги виставлено ділянки з підземними водами, інша половина – це пісковики, базальти, граніти та глини. Загалом 15 компаній претендує на участь в аукціоні. Але остаточну кількість претендентів визначить аукціонний комітет,а також відповідну кількість лотів,що продаватимуть.Усі ці ділянки потребують геологічного вивчення з подальшою дослідно-промисловою розробкою. А це крок на шляху до наповнення мінерально-сировинної бази України», – каже Дмитро Абрамович, голова аукціонного комітету з продажу спеціальних дозволів на користування надрами.

Зазначимо, згідно Постановою №594, на аукціон з продажу спецдозволів виставляють тільки ті ділянки надр, на які претендують не менше двох компаній.

Нагадаємо, це будуть другі торги за новими правилами. За ініціативи Держгеонадр, строк прийняття документів було подовжено до 75 днів, замість 15. Нові правила було закріплено на законодавчому рівні в Постанові №594. Як показала практика введених правил, подовження терміну позитивно вплинуло на рівень підготовки документації заявниками.