2017-05-26

Укргазвидобування забезпечує стабільну роботу ДКС Карпатигаз

ПАТ «Укргазвидобування» та ТОВ «Карпатигаз», яке є оператором спільної діяльності (СД), з метою забезпечення безперебійної роботи дотискуючих компресорних станцій (ДКС), які є об’єктами СД, вдалось досягти згоди в питанні забезпеченні стабільної роботи та експлуатації ДКС, шляхом укладання договорів оренди.

Оскільки ТОВ «Карпатигаз», як оператор спільної діяльності, протягом значного часу не забезпечувало належне безперебійне функціонування ДКС, через які сукупно забезпечується видобуток порядку 30% всього газу, ПАТ «Укргазвидобування» взяло зазначені ДКС в оренду та управління. Всі вуглеводні, отримані завдяки цим ДКС, стають власністю Укргазвидобування. По-перше, це підвищить власний видобуток компанії. По-друге, кошти отримані за природний газ на потреби населення, в декілька разів перевищують вартість оренди.

Наголошуємо, що договори оренди ДКС ніяким чином не впливають на судовий процес, який був розпочатий за ініціативою ПАТ «Укргазвидобування» в Арбітражному Інституті Торгової Палати м. Стокгольма (Arbitration Institute of the Stockholm Chamber of Commerce) з розірвання договору про спільну діяльність з ТОВ «Карпатигаз» і компанії «Місен Ентерпрайзіс АБ» (Misen Enterprises AB). Довідка. Оператор за договором про спільну діяльність ТОВ «Карпатигаз» у минулому неодноразово безпідставно зупиняло роботу ДКС. Так, восени 2016 року була призупинена робота Хрестищенської ДКС, 16 лютого 2017 року – Розпашнівської, а 22 лютого 2017 року призупинені Східно-Полтавська та Летнянська ДКС.