Профспілка працівників геології, геодезії та картографії України

 

В И М О Г И

учасників акції протесту 27 березня 2009 року до Міністерства охорони навколишнього природного

середовища України

 

1. Негайний початок фінансування геологорозвідувальних підприємств, згідно Загальнодержавної програми з розвитку мінерально-сировинної бази держави на 2006-2010 рр. Видатки на геологорозвідувальні роботи до підприємств в січні-березні 2009 року не надходили.

 

2. Забезпечення продуктивної зайнятості, припинення вимушеного безробіття та масового застосування безоплатних відпусток і режиму скороченого робочого часу, скорочення робочих місць.

 

3. Погашення заборгованості із заробітної плати на підприємствах за січень-березень 2009 року.

 

4. Здійснення заходів по забезпеченню фінансування робіт з пошуку та розвідки корисних копалин,  які здійснюються  в рамках державного замовлення, в заплановані строки та в повному обсязі.

 

5. Разом з ДПА України не допускати реструктуризації збору за виконані геологорозвідувальні роботи з державного бюджету видобувними підприємствами НАК «Нафтогаз України», що вкрай негативно впливає на виконання завдань по приросту мінеральних ресурсів і фінансово-економічний стан підприємств галузі.

 

6. Вирішення на державному рівні питання підвищення ефективності діяльності НАК «Надра України» по нарощуванню ресурсного потенціалу вуглеводневої сировини, власного видобутку нафти і газу шляхом її реорганізації.

 

7. Сприяти залученню інвестицій в геологорозвідувальне виробництво.

 

Ефективно діюча геологорозвідувальна галузь в Україні – загальнонаціональне багатство !

Зруйнована галузь – загальнонаціональна біда і небезпека!

 

     

                                                 Організаційний комітет