Основні завдання Профспілки та профспілкових організацій усіх рівнів в умовах фінансово-економічної кризи в країні

 

Враховуючи, що економічна криза буде поглиблюватися в усіх галузях вітчизняного виробництва, що потребує активізації і консолідації зусиль, основним завданням Профспілки, профспілкових організацій усіх рівнів вважати:

1.1. Послідовно, наполегливо і кваліфіковано відстоювати трудові права працюючих та норми Галузевих угод, колективних договорів геологорозвідувальних, топографо-геодезичних і картографічних підприємств; не допускати перегляду в сторону зменшення державних і галузевих гарантій та пільг, а також соціального пакету колдоговорів, без згоди трудового колективу.

Проводити в I кварталі п.р. організаційну роботу з укладення чи продовження дії колективних договорів підприємств. На цільових засіданнях територіальних, групових та профспілкових комітетів визначитися з доцільністю прийняття окремих положень колдоговорів, з урахуванням економічної ситуації, що склалася на підприємстві.

1.2. Задіяти всі наявні правові та організаційні важелі для недопущення або мінімізації негативних наслідків при:

- значному звільненні кількості працівників (більше 5 відсотків), запровадженню масових безоплатних відпусток;

- введенню необґрунтованого режиму скороченого робочого часу, тривалого вимушеного безробіття;

- несвоєчасності й неповноті виплати заробітної плати.

1.3. У разі проведення роботодавцями дій, неузгоджених з профспілковою організацією, особливо з питань, урегульованих трудовим законодавством, Генеральною та Галузевими угодами і колдоговорами, використовувати механізм колективного трудового спору, залучати органи державного нагляду, виконавчої влади для сприяння у вирішенні ситуації, що склалася.

1.4. Оперативно інформувати ЦК профспілки, урядові органи управління про конфліктогенну ситуацію на підприємствах і в галузях, проводити консультації для вироблення узгодження дій з метою їх оперативного вирішення.

2. Звернутися до керівництва Мінприроди України (Філіпчук Г.Г)., Державної геологічної служби (Мормуль Д.Д.), Державної служби геодезії, картографії та кадастру (Ткаліч В.П.), НАК «Надра України» (Пономаренко О.В.), керівників підприємств геології, геодезії та картографії з пропозицією щодо нагальної необхідності консолідації зусиль та спрямування їх на упередження, а у разі потреби на подолання негативних наслідків фінансової кризи і стабілізації соціально-економічної ситуації на підприємствах галузей.

З цією метою:

2.1. Забезпечити виконання норм Галузевих угод та колективних договорів, вносити зміни до них тільки на основі узгодженого рішення Сторін.

2.2. Не допускати масового звільнення працівників, зберегти наявний виробничий, кадровий і інтелектуальний потенціал, робочі місця на період кризових явищ в економіці і галузях, а у випадках невідворотності – вживати упереджувальних заходів з мінімізації негативних соціальних наслідків, погоджених з профспілковими організаціями.

2.3. Ініціювати перед правлінням НАК «Надра України» (Пономаренко О.В.), виходячи із ситуації, що склалася на підприємствах, провести в лютому 2009 року цільову нараду, за участю керівників підприємств і профспілкових організацій, що входять у сферу діяльності Компанії, та ЦК профспілки з метою упередження кризових явищ у трудових колективах.

3. Доручити керівництву ЦК профспілки домагатися виконання в повному обсязі домовленостей за Протоколом та Дорученнями Кабінету Міністрів України за результатами зустрічей Прем`єр-міністра Ю.В.Тимошенко з галузевими профспілками, в т.ч. і Профспілкою працівників геології, геодезії та картографії, в частині повноти і ритмічності фінансового забезпечення державного замовлення відповідно до «Загальнодержавної програми зміцнення мінерально-сировинної бази України на період до 2010 року» та доповнень і змін до неї; погашення, недопущення реструктуризації та заборгованості НАК «Нафтогаз України» зі збору за виконані геологорозвідувальні роботи; переоснащення підприємств галузі новітніми технікою та технологіями.

4. Схвалити та направити Звернення президії ЦК профспілки до Президента України, Верховної Ради та Кабінету Міністрів з приводу термінового збільшення видатків з Бюджету на виконання державних програм на топографо-геодезичну діяльність, демаркацію та делімітацію кордонів України (додається).

5. ЦК профспілки бере на себе зобов`язання активно і ефективно захищати керівників підприємств геології, геодезії та картографії, членів Профспілки, у випадках ініціювання розірвання контрактів з ними внаслідок наявності заборгованості із заробітної плати або несвоєчасної виплати зарплатні через відсутність надходжень з бюджету на виконання державного замовлення.

6. Президії, керівникам профспілкових організацій підприємств та їх структурних підрозділів, у випадках грубих порушень трудових прав та інтересів членів Профспілки, приймати рішення та забезпечувати згідно з чинним законодавством право працюючих на проведення масових акцій протесту.

7. Враховуючи непрогнозовану тривалість фінансово-економічної кризи, утворити спеціальну тимчасову робочу групу (додаток № 2) для вирішення наступних питань:

- забезпечення оперативного моніторингу  фінансово-економічного стану  трудових колективів підприємств і організацій;

- підготовка пропозицій щодо взаємодії з державними органами влади, соціальними партнерами, роботодавцями, а у випадку необхідності – форм і часу проведення протестних дій із захисту прав та інтересів членів Профспілки;

- надання необхідної практичної, методичної і консультативної допомоги профспілковим організаціям усіх рівнів (широко використовувати для цього також гарячу телефонну лінію, відкриту у Федерації профспілок України ((044) 279 47 55).

Доручити робочій групі за підсумками I кварталу 2009 року, залежно від ситуації на підприємствах, розробити додаткові антикризові заходи Профспілки, її структурних ланок щодо захисту трудових прав та інтересів працівників в умовах поглиблення економічної кризи й розглянути їх на засіданні Президії у квітні 2009 року.

8. Головам Кримського республіканського, територіальних, групових та профспілкових комітетів домагатися, відповідно до Генеральної угоди (п.п. 1.10, 1.11) та Господарського кодексу (ст. 65), внесення змін до Статутів підприємств щодо повноважень керівників профспілкових організацій на представлення інтересів працівників в органах управління підприємств з правом дорадчого голосу.