ЗАТВЕРДЖЕНО
постановою Кабінету Міністрів України
від
21 лютого 2007 р. № 271

ПОРЯДОК
використання у 2007 році коштів, передбачених
у державному бюджеті для реструктуризації та
ліквідації об’єктів підприємств гірничої хімії і здійснення
невідкладних природоохоронних заходів в зоні їх діяльності

1. Цей Порядок визначає механізм використання у 2007 році коштів спеціального фонду державного бюджету, передбачених Мінприроди за програмою “Реструктуризація та ліквідація об’єктів підприємств гірничої хімії і здійснення невідкладних природоохоронних заходів в зоні їх діяльності” (далі — бюджетні кошти).

2. Мінприроди розробляє за погодженням з Мінфіном, Мінекономіки та Мінпромполітики план роботи щодо реструктуризації та ліквідації об’єктів підприємств гірничої хімії і здійснення невідкладних природоохоронних заходів у зоні їх діяльності (далі — план роботи) відповідно до:

плану заходів з ліквідації екологічних наслідків діяльності дочірнього підприємства “Калійний завод” ВАТ “Оріана” (м. Калуш) на 2003—2012 роки, затвердженого розпорядженням Кабінету Міністрів України від 19 серпня 2002 р. № 485;

проекту відновлення екологічної рівноваги та рекультивації порушених гірничими роботами земель Яворівського державного гірничо-хімічного підприємства “Сірка”, затвердженого розпорядженням Кабінету Міністрів України від 24 лютого 2003 р. № 87;

проекту ліквідації сірчаних кар’єрів, відновлення екологічної рівноваги і ландшафту в зоні діяльності  Роздільського державного гірничо-хімічного підприємства “Сірка”, затвердженого розпорядженням Кабінету Міністрів України від 15 жовтня 2003 р. № 622;

комплексного проекту консервації рудника № 2 і рекультивації порушених земель Стебницького державного гірничо-хімічного підприємства “Полімінерал”, затвердженого розпорядженням Кабінету Міністрів України від 24 березня 2004 р. № 166;

проекту закриття сірчаного кар’єру і відновлення ландшафту в зоні діяльності державного госпрозрахункового підприємства “Подорожненський рудник”, затвердженого Мінпромполітики.

3. План роботи затверджується у місячний строк після набрання чинності цим Порядком Міністром охорони навколишнього природного середовища за погодженням з Віце-прем’єр-міністром України згідно з розподілом функціональних повноважень.

4. Бюджетні кошти спрямовуються на виконання плану роботи.

5. Мінприроди доводить план роботи та відомості про обсяги відповідних бюджетних асигнувань Державним управлінням охорони навколишнього природного середовища у Львівській та Івано-Франківській областях як розпорядникам бюджетних коштів нижчого рівня.

6. Закупівля робіт, що виконуються за рахунок бюджетних коштів, здійснюється Державними управліннями охорони навколишнього природного середовища у Львівській та Івано-Франківській областях відповідно до Закону України “Про закупівлю товарів, робіт і послуг за державні кошти”.

7. Операції, пов’язані з використанням бюджетних коштів згідно з цим Порядком, провадяться відповідно до Порядку обслуговування державного бюджету за видатками, затвердженого  Державним казначейством.

8. Складення та подання фінансової звітності про використання бюджетних коштів, а також контроль за їх цільовим та ефективним витрачанням здійснюються відповідно до законодавства.