ЗАТВЕРДЖЕНО
постановою Кабінету Міністрів України
від 14 лютого 2007 р. № 230

ПОРЯДОК
використання у 2007 році коштів, передбачених у державному
бюджеті на здешевлення кредитів для будівництва та технічного
переоснащення підприємств з видобутку кам’яного вугілля,
лігніту (бурого вугілля) і торфу

1. Цей Порядок визначає механізм використання у 2007 році коштів, передбачених Мінвуглепрому за бюджетною програмою “Здешевлення кредитів для будівництва та технічного переоснащення підприємств з видобутку кам’яного вугілля, лігніту (бурого вугілля) і торфу” (далі — бюджетні кошти).

2. Бюджетні кошти використовуються для часткової компенсації відсоткової ставки за кредитами, залученими державними підприємствами з видобутку кам’яного вугілля, лігніту (бурого вугілля) і торфу для будівництва шахт, шахтних стволів і горизонтів, а також придбання гірничошахтного, прохідницького та стаціонарного обладнання (далі — компенсація).

3. Компенсація виплачується за середньостроковими (до трьох років) та довгостроковими (до п’яти років) кредитами у розмірі облікової ставки Національного банку, що діє на дату нарахування відсотків за користування кредитами, у разі, коли:

відсоткова ставка за кредитами не перевищує 1,8 облікової ставки Національного банку, що діє на дату нарахування відсотків за користування кредитами;

придбання гірничошахтного, прохідницького та стаціонарного обладнання і виконання робіт з капітального будівництва здійснюється у порядку, встановленому Законом України “Про закупівлю товарів, робіт і послуг за державні кошти”;

постачання гірничошахтного, прохідницького та стаціонарного обладнання здійснюється безпосередньо від його виробника;

будівництво шахт, шахтних стволів і горизонтів, а також придбання гірничошахтного, прохідницького та стаціонарного обладнання, на які передбачається залучення кредитних коштів, включено до затвердженого в установленому порядку Мінвуглепромом переліку об’єктів, які визначені галузевими програмами будівництва та технічного переоснащення підприємств з видобутку кам’яного вугілля, лігніту (бурого вугілля) і торфу.

4. Державні підприємства для отримання компенсації подають Мінвуглепрому нотаріально засвідчену копію кредитного договору, укладеного з банком; довідку-розрахунок банку про суму відсотків за користування кредитами за відповідний період; довідку про надання кредиту; розрахунок суми компенсації за залученим кредитом, а також щомісяця до 7 числа наступного періоду, а за грудень — до 25 числа документи, які підтверджують стан погашення кредитів та відсотків за користування ними, у тому числі розмір отриманої компенсації.

5. Мінвуглепром на підставі поданих документів щомісяця здійснює перерахування компенсації державним підприємствам.

6. Контроль за цільовим та ефективним використанням бюджетних коштів здійснюється відповідно до законодавства.